WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa Alıntılar ALINTILAR Darbecilerle hesaplaşma vakti!

Darbecilerle hesaplaşma vakti!

e-Posta Yazdır PDF

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin, 28 Şubat sürecine ilişkin başlattığı soruşturma derinleşiyor. ‘Milat’ın yayınladığı belgeler Savcılık tarafından incelenmeye alındı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir gibi isimlerin ifadeye çağrılması bekleniyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

28 Şubat sürecinde kurumların yasadışı faaliyetlerini deşifre ettiğimiz haberlerin ardından yayınladığımız belgeleri delil olarak göstererek çeşitli illerde yapılan suç duyurularının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştırıldığı öğrenildi. 28 Şubat sürecini soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapılan suç duyurularını dikkate alarak inceleme başlattığı ve ‘Milat’ Gazetesinin haberlerini masaya yatırdığı bildirildi.

 

Bir dönem sorgulanıyor

28 Şubat’a zemin hazırlayan ‘Batı Çalışma Grubu’nun illegal faaliyetlerini deşifre ettiğimiz haberlerin ardından darbecilerin yargılanması için Mazlumder Gaziantep ile Diyarbakır şubesi ve Özgürder Diyarbakır Şubesi savcılıklara suç duyurusunda bulunmuşlardı. Suç duyurularını inceleyen savcılık makamları, dilekçeleri 28 Şubat sürecini soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Sivil Toplum örgütleri tarafından yapılan suç duyurularında gazetemizde çıkan belgeler delil olarak sunularak, cuntacılarının yargılanması talep edilmişti.

Hukukçular süreçten memnun

Haberlerimizin ardından darbecilerin yargılanması için savcılığa suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Özgürder Şube Başkanı Avukat Serdar Bülent Yılmaz, Milat Gazetesinde yayınlanan belgelere dikkat çekerek, “O dönemin aktörlerinin halkı nasıl fişlediğini, binlerce insanı mağdur ettiğini, uygulamaya koyulan yasa dışı uygulamalar ile masum hayatların karartıldığını görmüş olduk. Harekete geçerek 28 Şubat darbe sürecinin yasakçıları hakkında suç duyurusunda bulunduk. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir gibi isimlerin yargı önünde hesap vermesini istedik. Son yaşanan gelişmelerin ardından darbeciler ile hesaplaşılması konusunda daha bir umutlandık” dedi.

İfadeye çağrılacaklar mı?

Şüphelilerin kısa süre içersinde ifadeye çağrılabileceğini ifade eden Yılmaz, “Hukuka aykırı bir şekilde kişisel verileri kayıt altına alan, eğitim hakkını engelleyen, haksız olarak yakalama ve tutuklanmalara sebep olacak ortamı hazırlayan, cebir ve tehdit kullanarak hükümetin görevlerini yapmasını engelleyen ve hükümeti ortadan kaldıran şüphelilerin TCK ilgili Maddeleri gereğince işledikleri suçlar gerekli tahkikatın yapılarak cezalandırılacaklardır. Önümüzdeki dönemde savcılığın dönemin komutanlarını ve bürokratlarını ifadeye çağırmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Darbeciler hesap vermeli

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep Mazlumder Şube yönetim kurulu üyesi Avukat Sabri Sayan da, “Yıllardır aranan delillerin bir kısmı Milat Gazetesi tarafından deşifre edildi ve biz zaman kaybetmeden hukuka aykırılığı savcılığa taşıdık. Gaziantep savcılığı ise dilekçemizi 28 Şubat süreci hakkında soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Söz konusu dilekçemizin işleme konulduğunu da öğrenmiş durumdayız. Şüphelilerin TCK 135, 136 ve 312. Maddelerince suç işledikleri için haklarında gerekli tahkikatın yapılarak cezalandırılacaklarını düşünüyoruz” dedi. Gaziantep Mazlumder Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ise, “Her şey net. Yapılan hukuksuzluklar ortada. Son gelişmenin ardından gözümüz kulağımız Ankara’da. Darbecilerin yargı önünde hesap vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: Cuma, 19 Nisan 2024 17:16  

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 17:16
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 644
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1744391

Sıcak Haberler

 

İleri gelenlerden ol…!

 

İleri gidenlerden olma…!