WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa KÜTÜPHANE GENEL BİLGİLER Şiddet İçermeyen Direniş ve Strateji Merkezi CANVAS

Şiddet İçermeyen Direniş ve Strateji Merkezi CANVAS

e-Posta Yazdır PDF

CANVAS; 50 farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Sivil toplum çerçevesi içinde Amerikan çıkarları için \"aktivist\" yerleştiriyor!

Bu örgüt dünyada sayılı olan kişiler tarafından parasal olarak desteklenmektedir. İzleyeceğiniz filmde de bunu açıkça ifade etmektedirler. Sırbistan’da Slobodan Miloseviç rejimi sırasında bir grup öğrenci tarafından kurulan ve daha sonra para babaları tarafından kendi çıkarlarına hizmet için kullanılan bir örgüt. Örgüt üyeleri, gösteriler sırasında gözaltına

alınan üyelerini korumak ve gözaltına alma tehdidini etkisiz kılmak için "kalabalığın verdiği güven" düşüncesine dayalı olan ikincil gösterileri kullandı. Hükümetin baskısından korkan halkın kaygılarını azaltmak için mizah ve tiyatrodan da yararlandılar.

 

Hareket, protestolar sırasındaki gözaltına alınmalara hemen tepki verebilmek için "b planı" olarak karakolların yanında ikincil gösteriler hazırladı. Polisin dışarıda gazeteciler ve büyük kalabalıklar beklerken aktivistleri dövme ya da içeride tutma olasılığı düşüyor böylece, aynı zamanda aldıkları desteğin farkında olan gözaltındaki aktivistlerin korkularının da azalmasına yardımcı oluyor. Otpor, Sırpça-Hırvatçada "direniş" anlamına geliyor.

GEZİ EYLEMİ VE SÜRİYE EYLEMİ BENZERLİĞİ VE CANVAS OTPOR (ŞİDDETSİZ DİRENİŞ)

ŞİDDETSİZ DİRENİŞ CANVAS NEDİR?

İstenmeyen hükumetlere karşı şiddet içermeyen sivil itaatsizlik eylemleri örgütleyip hayata geçirerek cia operasyonlarını kolaylaştırmak, bu şekilde amerikan çıkarlarına uygun olmayan hükumetleri devirip yerine uygun olanları koymak gibi amaçları olan ve hiç bir şekilde gizli olmayan örgüttür. ilk önce seçtiği gruplara ciddi bir eylem eğitimi verir. facebooktwitter ve sms kullanılarak halk yığınlarına ulaşmanın yolu öğretilir. buna benzer bazı hazırlıkları da hallettikten sonra eylemcilerinin halk ile iletişime geçme zamanı gelmiş olur.

Daha sonra da gerekli psikolojik sınırın aşılmasını bekler ve sokağa iniş işaretini verir. yugoslavya'nın yok edilmesi ilk önemli çalışmasıdır. tunusmısır ve libya çalışmaları ise tepe noktasını işaret etmesi bakımından önemlidir. suriye'de de aynı oyunu sahnelemiş, aynı şekilde bütün dünya basını tarafından tek yanlı yalan haberler ile desteklenmiştir fakat nedense beklediği başarıya ulaşamamıştır.

Kaynak:Gazetea24.com

https://onedio.com/haber/siddet-icermeyen-direnis-ve-strateji-merkezi-canvas-121402

*-*-*-*-*-*-*-

ANALİZ - YORUM

Bu linkte bahsi geçen CANVAS'ın adının şiddet içermeyen kitle hareketleri tanımlaması bir aldatmaca. Demokratik bir talep gibi başlayan hareket kitleleştirilip hedefe yöneltiliyor. Hedefteki yıkım bu kitle ile sağlanıyor. Ancak bu hareketin alternatif hiç bir programı yok. Misyonu sadece yıkmak. Bu amaçla kitle  kullanıldıktan sonra arkasındaki asıl güçlerin programı uygulanıyor. Mısır'da, Ukrayna'da olduğu gibi.

AYNI UYGULAMAYI GEZİ OLAYLARINDA PLANLADILAR, DEVLETİMİZ VE HALKIMIZ BUNU YEMEDİ.

BU TÜR PROVAKASYONLAR KARŞISINDA HER DAİM UYANIK OLMALIYIZ.

Son Güncelleme: Perşembe, 28 Mart 2024 20:08  

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 20:08
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 644
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1736625