WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa HABERLER SON HABERLER 28 Şubat Davası'nın 90. Duruşmasını takıp etmek için Ankara Adliyesi'ndeydik.

28 Şubat Davası'nın 90. Duruşmasını takıp etmek için Ankara Adliyesi'ndeydik.

e-Posta Yazdır PDF

06 Eylül 2017 günü hakim 28 Şubat'ı yaşayan müdahillere ve avukatlarına söz verdi. Önce müdahiller söz aldı ve yaşadıkları hukuksuzlukları bir defa daha zabıtlara geçirdiler. 15/20 müdahil başından geçen olayları anlattı.
Emekliliğine 16 gün kala YAŞ kararıyla ordudan atılan Reşat Fidan, YAŞ kadarıyla ordudan atılan ve atıldığı gün sağlık karnesi iptal edilen
Sadık Güray Balatekin, sağlık karnesi iptal edildiği için GATA'da tedavi gören eşinin hastaneden çıkartıldığı için 15 gün sonra vefat ettiğini ve eşinin yaşam hakkının elinden alındığını ve darbecilerden şikayetçi olduğunu söyledi. Ayrıca 2001, 2002, 2003, 2004 yıllarında başörtülü olarak üniversite sınavına giren ve girdiği sınavlar iptal edilen Fatma Türkkol da yıllarca süren bu mağduriyetin ardından yurtdışında eğitimine devam ettiğini ve yurtdışından döndüğünde, yaşadığı haksızlıkların kayda geçmesi ve darbecilerin cezalandırılması için 28 Şubat davasına müdahil olduğunu anlattı. Davaya katılanlar darbecilerin yüzlerine bakarak şikayetçi olduklarını ve gereken cezayı almalarını istediklerini söylediler.

Ardından müdahil avukatları akşam saat 19'a kadar süren savunmalarını yaptılar. Mahkeme heyeti sa bir ara verdi ve 21 Kasım'a duruşma günü vererek 90. Duruşmayı sona erdirdi. Kasım 2016 tarihinden itibaren tüm duruşmaları takip ettim. Ilk defa darbeciler sabahtan akşama kadar müdahillerin savunmalarını dinlediler. Bir iki defa hakimden söz isteme teşebbüsleri oldu ama hâkim daha sonra söz vereceğini söyledi.

21 Kasımdaki duruşmanın karar duruşması olması yüksek. Bu nedenle 28 Şubat'ı yaşayan öğrenci ve memur herkesi davaya destek vermek için Ankara Adliyesi'ndeyiz, bekliyoruz. 21 Kasım'ı şimdiden defterinize not ediniz. Unutmayın...

Fatma Aydın Ataş

Konu Hakkında Haberler

28 Şubat’ın hesabı yarım kaldı

Ülkemizde ciddi yara açan 28 Şubat süreciyle ilgili olarak dönemin askerî kesimine yasal işlem başlatılırken, manşetleri ve yönlendirmeleriyle destek veren sivil ayağa bir türlü dokunulmadı. Özellikle Doğan grubunun medyası üzerinden baskı yapıldığını söyleyen dönemin yetkilileri “Süreç ve sonrasının aydınlatılabilmesi için medya ve sivil ayağının mutlaka hesap vermesi gerekir” diyor.

http://www.iha.com.tr/haber-28-subatin-hesabi-yarim-kaldi-670233/

 

 

"Gerçek bir darbe"

Duruşmada daha sonra müdahillerin dinlenmesine geçildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığında öğretmen kıdemli yüzbaşı olarak görev yaparken 28 Şubat sürecinde rütbesi piyade ere düşürülüp ordudan ihraç edilen İbrahim Keleş, o dönemin "postmodern bir darbe" olarak adlandırılmasına rağmen gerçek bir darbe olduğunu söyledi.

"Vatanperver insanlar tasfiye edildi"

Müdahil Fatma Türkkol da 28 Şubat sürecinde başörtüsüyle okumak istediğini ancak buna izin verilmediğini ifade etti.

Başörtülü olarak girmek istediği üniversite sınavından terörle mücadele polisleri eşliğinde çıkarıldığını kaydeden Türkkol, "Kimseye bir şey yapmadım. 'İrtica ile mücadele' diyenler bana yıllarımı kaybettirdi. Yurt dışında okumak zorunda kaldım. Beni inançlarımla ideallerim arasında seçim yapmak zorunda bırakan, memleketimden uzaklaştırılan bu insanlardan şikayetçiyim." şeklinde konuştu.

Müdahiller, sanıkların gerekli cezaya çarptırılması talebinde bulundu.

Müdahil doktor Hasan Hüseyin Uludağ ise 28 Şubat döneminde eşi tesettürlü, vatanperver ve dinine bağlı insanların tasfiye edildiğini belirtti. Kendisinin de bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) atıldığını bildiren Uludağ, sanıklardan şikayetçi oldu.

TSK'dan atıldıklarını kaydeden diğer müdahiller de 28 Şubat sürecinde yaşam şekilleri ve inançları yüzüden baskı gördüklerini dile getirdi. Müdahiller, sanıkların gerekli cezaya çarptırılması talebinde bulundu.

http://aa.com.tr/tr/turkiye/28-subat-davasinda-mudahiller-dinleniyor/902803

 

 

Reşat FİDAN

Genel Başkan Yrd.

Genel Sekreter

ADALETİ KÜRESELLEŞTİRMEK ,

İNSANLIĞA BORCUMUZDUR

ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği)

İrtibat Adresi: Aksaray Namık Kemal Cd.No.1 (Eski İski Köşesi)

34096 Fatih-İstanbul-Türkiye

Adres: Gureba Hüseyinağa Mah.Kakmacı

Sk.No.10 D.11 Aksaray-İstanbul-Türkiye

Banka Hesap No: (Adaleti Savunanlar Derneği) Kuveyt Türk IBAN: TR37 0020 5000 0067 7085 6000 02

Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir www.asder.org.tr

https://www.facebook.com/Adaleti.Savunanlar.Dernegi

https://twitter.com/asderorgtr

Tel / Faks  :+90 212 526 11 31

 

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 04:32
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 644
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1741647

Sıcak Haberler

Yanmak var, yanmak var,
Odun yanınca kül olur, adam yanınca kul olur!
Hz. Mevlana