WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa HABERLER SON HABERLER TSK’da görevdeyken, FETÖ ile mücadele adına ne yaptın, onu anlat!

TSK’da görevdeyken, FETÖ ile mücadele adına ne yaptın, onu anlat!

e-Posta Yazdır PDF

Askeri Mahkemeler düzenlemesi üzerinden AK Parti başta olmak üzere parlamentoyu FETÖ’nün siyasi ayağı olmakla itham etme hadsizliğine imza atan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a yönelik tepkiler büyüyor. Akit’e konuşan uzmanlar, “Başbuğ, 28 Şubat’ın, 27 Nisan’ın, Ergenekon’un ve FETÖ’nün askeri ayağının hesabını versin” dedi.

 

TSK’da görevdeyken, FETÖ ile mücadele adına ne yaptın, onu anlat! Borucu hesap ver!

 

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbağ’un, “26 Haziran 2009’daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETÖ’nün siyasi ayağı yok dersek gerçek inkar olur” demişti. Askeri Mahkemelerle ilgili düzenleme üzerinden AK Parti başta olmak üzere tüm parlamentoyu FETÖ’nün siyasi ayağı olmakla itham etme hadsizliğine imza atan Başbuğ’a yönelik tepkiler büyüyor.

İrtica propagandasının hesabı

Başkan Erdoğan’ın “Bu boru göstermeye benzemez. Parlamentonun hukuku boru ile sindirilemez” sözleriyle sert çıktığı Başbuğ’a kamuoyu, Genelkurmay Başkanlığı döneminde FETÖ’ye karşı hiçbir şey yapmayıp hükümet yıpratmaya yönelik “irtica” bahaneli eylemleri hatırlattı. “irtica.org ve irtica.net” sitelerinin Başbuğ döneminde kurulduğunu hatırlatan askeri uzmanlar, “Başbuğ, FETÖ’nün Silahlı Kuvvetler ayağını konuşsun” dediler.

FETÖ’nün TSK ayağını anlat

Akit’e konuşan Emekli Kıdemli Hava Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, şunları dile getirdi: “FETÖ, orduda örgütlenirken komuta kademesi ne yaptı? Başbuğ siyasi ayaktan ziyade askeri ayağını konuşsun. Darbeci zihniyete sahiptir ve o kanadın adamıdır. 28 Şubat sürecinde bizim gibi şu örgüt bu örgüt mensubu olmayan vatanseverleri dindar olduğu için ordudan attılar. İrtica bahanesiyle siteleri açtılar, propaganda yaptılar, fişlediler...

Yargı çift başlı olmaz

Yargının sivili veya askerisi olmaz yani çift başlı olamaz. TSK’nın disiplinle alakalı konularında ise mahkemeleri zaten devam ediyor. Askeri mahkemeler, komutanların talimatları doğrultusunda baskı altında görev yapıyorlardı. Askeri mahkemeler olsaydı o mahkeme Genelkurmay Başkanı’nı nasıl yargılayacaktı? Zaten onun emrindeydi... Aynı şekilde şu anki darbe yargılamaları da öyledir.

Darbeci yapılanma hayali

Emekli Albay Ersan Ergür de şu değerlendirmede bulundu: “28 Şubat’ın sene-i devriyesinde bulunduğumuz bu süreçte bazı askeri şahsiyetlerden o darbe sürecini hatırlatan söylemler duyuyoruz. Askeri yargının devre dışı bırakılmasını FETÖ ile irtibatlandırarak bu sistemin tekrar geri getirilmesini istemek, yeniden darbeci zihniyetin hakimiyet kurmasının arzusudur. Biz de Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacağız

15 Temmuz’un paşaları

Emperyalizmin uşaklığına soyunmuşların geçmişte dindar insanları yaftalamak, onları her alanda saf dışı bırakmak için ürettikleri irtica eylemlerinin tamamında FETÖ merkezli hiçbir şey yoktur. FETÖ’ye dair bir eylem, operasyon bile yoktur. 15 Temmuz’da tutuklanan tuğgeneraller, 28 Şubat sürecinde teğmendi, üsteğmendi, öğrenciydi. İlker Başbuğ bunların kılına dokunmadı. Bu mu FETÖ mücadelesi? Dün ‘bu borudur boru’ diyen İlker Başbuğ kimin yanındaysa bugün de onların çığırtkanlığında bulunmuştur.”

Kaynak: Y.Akit

Son Güncelleme: Cumartesi, 20 Nisan 2024 02:24  

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 02:24
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 644
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1744561

Sıcak Haberler

Düşmanından çok dostundan sakın ! Çünkü dostluk biterse; Sana nasıl zarar verebileceğini en iyi dostun bilir sadece.[Bob Marley]