WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa YAZILARIM İLGİNÇ BİLGİLER Habeş (İpek) Tavuğu

Habeş (İpek) Tavuğu

e-Posta Yazdır PDF

hytyh.JPG

Habeş Tavuğu Çin kökenli bir tavuk ırkıdır. Normalde sadece beyaz renklerde gözlemlenmiş olsa'da daha sonra siyah, gri ve altın renkler ile ortaya çıkmıştır.

Habeş tavuklarının en büyük özellikleri ipek gibi tüyleridir çok tüylü görünmesine rağmen soğuk için pek işe yaramıyor tüyleri bu yüzden soğuğa dayanamazlar. Habeş tavukları iki ana cinsleri mevcuttur bunlardan biri gaga altı tüylü yani sakallı habeş tavukları diğeri ise sakalsız habeş tavuklarıdır.

Habeş tavuklarının beyaz, siyah, gri ve altın renklerinde ipeksi ince ve uzun tüylere sahip kafalarında ve bacaklarında uzun dik ipeksi tüyler bulunur. Gagası gri veya gri-mavi olmalıdır. kulak lobları turkuaz mavimsidir.

Uysal bir yapıya sahiptirler evcil olarak yetiştirilmeye uygundurlar kuluçkaya yatar ve civcivlerine sahip çıkarlar.

Yumurtlama dönemleri Şubat ayı ile Temmuz ayı arasındadır bu aylar arasında ortalama 100 ile 120 arası yumurtlarlar. Kuluçkaya yatar ve civcivlerine bakarlar. Genel olarak süs tavuğu olarak bakılır ama bazı ülkelerde özellikle Çin'de eti için bakılır. Yumurtlamaya elverişli ve yavru bakımı sorunu olmaması eti için bakılmasında büyük rol oynar.

Habeş Tavuğu cinsiyet ayrımı için en az 4 - 5 aylık olması gerekmektedir. Hebeş Tavukları ile Habeş Horozları arasında ayırt edici farklılıklar vardır. Horoz daha iri dik duruşludur. tavuklarda kuyruk kısmı aşağıda horozlarda ise diktir. Habeş horozu ötüşü biraz daha kısık olduğu gözlemlenmiştir.
 

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 07:26
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 644
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1736350