WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa YAZILARIM BİZ BOLULULAR BEKLENTİ OLUŞTURMAK ÖNEMLİ

BEKLENTİ OLUŞTURMAK ÖNEMLİ

e-Posta Yazdır PDF

Reha Muhtar’ın haber spikerliği yaptığı dönemlerden hatırlıyorum. Az sonra… az sonra…

Daha önce yapan var mıydı? … Hatırlamıyorum.

Şimdi Bay Kemal 3 Aralık’ı bekleyin diyerek önemli bir beklenti oluşturdu. Acaba ne olacak. Önemli bir husus. Herkes yalancı çoban başka ne diyecek diye bekliyor. Kurt kuzuları yedi… Şaka şaka…

Türkiye’yi manen çökertme planları üzerine dizayn edilen Lozan görüşmelerine, İslâm düşmanı Yahudi Hayım Naum, Türk heyetine müşavir sıfatıyla katılmayı başarmış. Yine aynı düşüncelere sahip olan Yahudi Lord Curzon ise İngiltere heyetine başkanlık ediyordu.

Konferanstan sonra İngiltere Avam Kamarası’nda, “Türklerin istiklâliyetini niçin tanıdınız?” diye yükselen itirazlara Curzon şu cevabı verir: “İşte asıl bundan sonraki Türkler, eski satvet ve şev- ketlerine kavuşamayacaklardır. Zira biz onları, maneviyat ve ruh cephelerinden öldürmüş bulunuyoruz.” (Emirdağ Lâhikası)

 

Türkiye AKP döneminde büyük ölçüde Batı boyunduruğundan çıkmayı başardı ve önemli atılımlar gerçekleştirdi. ABD’nn tüm karşı çıkmasına rağmen S-400 aldı. ABD’nin teklif ile vermeyerek karşı çıktığı Akkuyu Nükleer santralinin ilk fazını 2023’te devreye almak üzere.

Kendi İha, siha, ida ve ikaları ile beraber Milgem projesi ile Anadolu Uçak gemisini yüzdürmeye başladı. Hatırlasınız geçen hafta itibari ile hava unsurları deneme uçuşlarına başladılar bile. Fırkateynler, denizaltılar, çıkarma gemileri ve daha fazlası.

TOGG bu işin dönüm noktası. Hani muhalefetin balataları yerli değilmiş diye fren koymaya çalıştığı milli akıllı cihazımız.

Yukarıda Lord Curzon’dan bir not düşmüştüm.

Türkiye Kendi yolunu çizdikçe batı yani Müttefik İngiliz ve ABD kuduruyor. Bay Kemal’i Önce ABD’ye sonra İngiltere’ye çağırıp talimatlar vermeleri bu yüzden. Bu yüzden 3 Aralık’ı bekleyin dedirttiler.

Uzatan kumanda yetmiyor. Fiilen müdahale etmek istiyorlar. Bunun için de bir danışman atadılar. Kim bu adam.

ABD'li ekonomist, yazar, sosyal teorisyen, siyasi danışman ve çevre aktivisti Jeremy Rifkin'in Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu bildirildi.

CHP, 2023 ortalarında yapılacak seçimler öncesi mevcut iktidara ekonomi ve hukuk konularında sert eleştiriler yöneltiyor.[1] Açıklamaların devamını merak edenler linkten bakabilir.

3 Aralık’ta internet üzerinden Türkiye’ye ayar vermeye çalışan, bunca beklentiye rağmen gelip açıklamalarını burada yapmak zahmetine bile girmeyen kendini beğenmiş ukala.

Rifkin'in Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'in danışmanlığının yanı sıra iş kariyerinde başka ülkeler de bulunuyor. Almanya'dan sonra İspanya'ya da ekonomik danışmanlık yapan Rifkin, sırasıyla Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa'ya ekonomi danışmanlığında bulundu. Ancak Rifkin'in danışmanlığı sırasında Portekiz ve İspanya, atılan adımlarla ekonomik krizlere sürüklendi. Bu krizlerden Rifkin sorumlu tutuldu...[2] Yani hem ukala hem fiyasko.

Bir önceki yazımda (Londra’nın Tefecileri) bahsettiğim Bir ekonomi Tetikçisinin İtirafları isimli kitap serisi ve yazarından bahsetmiştim.

Konu ayniyle vakidir. Yani adamlar AKP’ye yüklenerek olası bir iktidar değişikliğinde CHP eliyle Ülkemiziz yerle yeksan etmek istiyorlar. Onun için muhalefete sürekli yatırımları durduracağız, sarayı yıkacağız, IMF’den borç alacağız dedirtiyorlar.

Mevzu bu kadar ayan iken Ey Bu memleketi seven vatan evlatları…

Gözünüzü açın.

Ahmet TÜRKAN

 



[1] https://tr.euronews.com/2022/12/03/chp-genel-baskani-kilicdaroglunun-danismani-olan-abdli-ekonomist-jeremy-rifkin-kimdir

[2] https://www.ahaber.com.tr/ozel-haberler/2022/12/01/kilicdarogluna-abdli-ekonomi-danismani-kilicdaroglu-almanya-istihbari-ile-ne-gorustu?paging=6

Son Güncelleme: Cumartesi, 27 Nisan 2024 18:32  

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 18:32
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 645
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1747299