WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa KİTAPLARIM KİTAPLARIM BABALARDAN OĞULLARA NASİHATLER

BABALARDAN OĞULLARA NASİHATLER

e-Posta Yazdır PDF

Dünya genelinde sanal sınırların kalkması ve iletişimin sınırlarının savrulduğu diğer manada globalleşen dünyada evlatlarımıza yaşam kodlarını, iman ve ahlak, algı ve yapılarımızı nasıl aktarıp, geleceğe geçmişi ile bağları sağlam, ama geleceğe de yön verebilecek gençler ya da nesiller yetiştirebilecek miyiz? Yoksa sadece izleyip kendi haline mi bırakacağız?

Ülkemizde özellikle Cumhuriyet ile birlikte Kur’ân yazısının değiştirilip ve yerine Latin yazısının konmuş olması ile Kur’an dili büyük ölçüde hayatımızdan çıkmış iken, Laiklik yaklaşımı ile dini; aile ve sosyal hayatın dışına itmiş bir yaşamı benimsemişken bu disiplini nasıl sağlayacağız? Osmanlıda Tanzimat ile birlikte yaşanan Batıya evrilme ve akabinde batı ahlakının içimizde gelişmesi sonrası bozulan aile ve ahlaki düzeni yeniden ihdas edebilecek miyiz? Batı; Fransız İhtilali ile din ve ahlak mevhumlarını ayaklar altına alıp tamamen nefsani, haz yüklü, vurdumduymaz bir hayatı hem kendi adına hem de Batı hayranı Osmanlı ve beraberinde İslam toplumlarının içine üfleyip toplum hayatımızı içinden çıkılmaz bir hale yuvarladıktan sonra kendimizi toparlamak mümkün müdür? Halbuki biz Batıyı ekonomik gelişmişlik ve refah düzeyi ile benimseyip kendi ahlaki normlarımızı koruyacağız sanarak benimsemiş ve her şeyi ile kabullenmiştik. Gelinen noktada istediğimiz olmadı. Batının bozuk aile ve toplum yapısı da içimize sirayet etti. Yazımızın değişmesi ile birlikte dilimiz değişti. Kur’an bilinci, İslami anlayış, Nebevi öğreti yerini boş materyalist ve nefsani hazlara terk etti. Aileler ve toplum zarar gördü. Cinsel kimlik kavramları ile toplumun ahlak yapısı tarumar edildi. Fıtrata aykırı ne var ise ilericilik, özgürlük ve refah adına kabul görüp toplumda yayıldı. Cumhuriyetten bu yana yaklaşık 3 nesil geçti. 3 kuşaktır çatışmanın boyutu manevi olmaktan çoktan çıktı. Şimdiki nesiller din algısını kendi ebeveynlerinde taklidi bilgiler ve yarım yamalak öğretiler olarak gördüler. İnanan fakat İslamı yaşamayan nesiller kendi nesillerinden ne bekleyebilir? Kuşak çatışması ya da yeni nesillerin beklentileri bambaşka mecralara yuvarlanıp savrulmuşken, Vatan, Millet, Devlet ve Bayrak kavramları boş slogan halini almışken nasıl geri gelip manevi yaralarımız saracağız? Yeni nesil taleplerini komşu marketlerle, ya da komşu şehirler ile sınırlandırmıyor. Dünyanın herhangi bir yerinde yeni piyasaya çıkmış her ne var ise tedarik edip hazzını yaşama peşinde. Özellikle 18-25 yaş arası genelde Üniversite öğrencileri; aileden tam bir şeyler öğreneceği bir zamanda tamamen farklı bir kültürün içine girip, eğitilmeden her şeyi bildiğini sanarak bambaşka bir yapıya savrulmuş durumda. Sınırların olmadığı, devletlerin olmadığı, sınırsız özgürlüklerin olduğu bir hayat hayal ederken, nefsi duygularına dur demenin anlamsız olduğunu düşündükleri bir dönemde bu çıkmazdan nasıl çıkarız? Nebevi öğretilerin tekrar kazanılması, Kur’an ahlakının tekrar gönüllerde ve İman kalesinde yer etmesi nasıl sağlanır?

Silkelenip öze dönmek ve teknolojik gelişmeleri ahlak ve erdem hamuruna katıp yoğurmak ve genetiği değiştirilmiş toplumlardan saf, arı duru bir topluma geri dönebilir miyiz?

 

Günümüz dünyasını saran ve toplumları nasıl etkileyeceği, neticesinin ne olacağı şu anda kestirilemeyen Covid salgınının akabinde nasıl bir dünyaya evrileceğiz? Bir sürü paranoyak bilişim ürünün, insan ve aile yapılarının tek elden kontrol edileceği söylenen projelerin, sürü bağışıklığı denilerek toplumların sürüleştirilmeye çalışıldığı gizli planların ardını görüp nasıl özümüzü muhafaza edeceğiz, ya da özümüze dönebilecek miyiz? Bu çalışmamızı Kur’an-ın nesiller arası çatışmalara nasıl baktığını, Nebevi öğretinin hangi mecrada geliştiği, Nebevi öğretiden ders almış kuşakların bilgi paylaşımını konu ettiğim çalışmamı acizane istifadenize sunmak istiyorum. Yoksa anlamsız yeni adı ile Z kuşağı ve gelecek nesiller bu girdaptan nasıl çıkacak? Belki öze dönüş ilk etapta zor görünebilir, amma ciddi çalışmalar ve planlamalar ile hiç olmazsa anlamsız değerlerin anlam kazandığı bir dünyaya geçiş umudumuz tükenmeden gayret bizden yardım Allah’tan dileklerimle... devamını aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz..

 

E-KİTAP LİNKİ

https://www.academia.edu/50827207/BABALARDAN_O%C4%9EULLARA_NAS%C4%B0HATLER

Bu linkten e-kitabımızı PDF olarak indirip okuyabilirsiniz

https://pubhtml5.com/pojiy/dwig/

Bu linkten e-kitap formatında okuyabilirsiniz. İsterseniz yine PDF olarak indirebilirsiniz.

Son Güncelleme: Pazar, 05 Mayıs 2024 07:39  

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 07:39
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 645
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1750370

Sıcak Haberler

Şiddet göstermeksizin kuvvetli, zayıflık belirtmeksizin yumuşak ol.

 

Hz. Ömer