WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa YAZILARIM BİZ BOLULULAR 14 MAYIS 2023 SEÇİMLERİNE DOĞRU

14 MAYIS 2023 SEÇİMLERİNE DOĞRU

e-Posta Yazdır PDF

Türkler için söylenmiş bazı sözler.

İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler Napoleon Bonaparte- Fransız İmparatoru

Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti değil, iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekâsı vardır. İşte Türk, bu zekasıyla zafer kazanır, uygarlıklar yaratır ve insanlık dünyasında en şerefli hizmeti başarır. Zaten Avrupa'nın yarısını yüzyıllarca boyunduruk altına almak başka türlü mümkün olamazdı. Çarnayev (Rus Komutan)

 

"Türklerden bahsediyorum... Düşmanına saldırırken amansız bir kasırgaya, korkunç bir denize ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk; dost yanında ve silahsız düşman karşısında bir seher yelidir, berrak bir göldür. Gönül açan bu yeli yıldırma, göz kamaştıran bu gölü coşkun bir denize çevirmek tabiatı da inciten bir gaflet olur." Tasso- İtalyan Şair

Türkler kahramandırlar, dostlarına zarar vermezler. Yüce Türk milleti tuttuğu eli bırakmaz, sözünden dönmez, iyi ve kötü günlerde dostundan ayrılmaz. Böyle bir ulusla el ele vermek yeryüzünde her zorluğu yenmek için sonsuz bir güç ve yetenek kazanmak demektir. Comenius (Çek Bilgini)

Girişte de belirttiğim gibi Türkler hakkında söylenen bazı görüşleri belirterek başladım bu yazıma. Yani Türk olmayanlar bizi nasıl görüyor. Sadece insaf sahiplerinden birkaç örnek.

Hani seçimler yaklaşırken Millet mi zillet mi olduğu sürekli tartışılan ama ifadelerinden zillet olduğu su götürmez olduğunu bildiğimiz ittifakın mensuplarının ya da taraftarlarının bir kısmının ağızlarından saçtıkları tehditkârifadelere karşı bir şeyler söylemek zarureti doğmuşken yine de bizim üslubumuzun gereği söze güzel başlamak gerekir diyerek yabancılardan alıntılar yaptım.

Bu Milleti tanıyın diye. Yanlış ifadeler kullanmayın diye. 15 Temmuz’da bu Milleti hafife alanların başlarına gelenlerbaşınıza gelmesi diye.

Hakiki Türkler kimseyi tehdit etmez. Zamanı gelince gereğinin yapar. Peki tehdit edenler kimler. Bu konuda yazılmış hatta bunlara verilecek en güzel cevap niteliğindeki muhteşem bir hikâyeyi paylaşmak istiyorum.

"Ömer Seyfettin asker bir yazardır, 1. Dünya savaşında birçok cephede savaşmıştır. Filistin cephesinde olan hatırasını okuyalım:

"Almanların yenilmesiyle savaş bitmiş mütareke imzalanmıştı Filistin’den çekiliyorduk birkaç arkadaş subayla karşı tarafın subaylarıyla çekilme işlerini görüşmek için görüşmeye gittik. Karşı tarafta Fransız üniformalı bir subay bana sık sık bakıyor gözünü benden ayırmıyordu. Ben buna bir mana veremiyordum.

Fransız subay yerinden kalkıp bana doğru geldi ve nasılsın Ömer Seyfettin dedi. Beni nerden tanıyorsun ben bir yüzbaşıyım öyle tanınacak kadar üst düzey bir kumandan değilim dedim.

Ömer ben seninle İstanbul da askerî lisede beraber okudum ben falancayım deyince hayretler içinde baktım hatırladım. Hep dini Kur'an-ı eleştiren Osmanlıyı devamlı kötüleyen vatan bayrak sevgisi olmayan bir öğrenci idi amma yine de Fransız subayı olması normal değildi.
Peki, nasıl böyle oldun dedim.

Dedi ki: Ne zaman bir savaş olsa Türkler galip gelse içimde üzüntü oluyordu. Türkler kaybetse zarar görse içimde bir sevinç oluyordu, çoğu zaman kendimi ayıplıyor neden böyleyim diyordum. Bir gün Anneme ısrarla bunun sebebini sordum.

- Dayanamayacağım anlatayım dedi. İstanbul hastanesinde görevli bir Fransız doktor vardı hastaneye gidip gelirken onunla birlikte oldum ve sen o Fransız doktorun oğlusun babanın bundan haberi olmadı, şimdi sen öğrendin dedi.

Zaten babam zannettiğim çoktan ölmüştü. O hastaneye gittim şu tarihte burada çalışmış şimdi Fransa’ya dönmüş olan şu isimli doktorun adresi var mı dedim, adresi verdiler. Fransa’ya gittim babamı buldum. Olanları, Annemin sözlerini söyledim. Her şeyi unutmadım, anneni gerçekten sevmiştim dedi ve beni kabul edip nüfusuna yazdırdı. Fransız okullarında eğitimimi tamamladım ve gördüğün gibi bir Fransız subayı olarak karşındayım Ömer Seyfettin dedi.

Şimdi ben milletini bayrağını dinini eleştirenleri gördükçe acaba onlar da böyle piç mi diye düşünüyorum.???(Ömer Seyfettin-Piç)

Farklı görüşleriniz olabilir, lakin tehdit, hakaret affedilemez. Şimdi ben de seçim arifesinde millete bu kadar ağır hakaretler yapan, İslam’ı kaldırmakla, Ayasofya’yı tekrar müze yapmakla, Cumhur İttifakına oy verenleri yargılamakla, hatta o kadar ileri gidip Reis’i asmakla tehdit edecek kadar alçalan namussuzlar hakkında aynen Ömer Seyfettin gibi düşünüyorum.

Ahmet TÜRKAN

Bu yazım aşağıdaki linkte yayımlanmıştır.

https://www.bizbolulular.com/ahmet-turkan/5209-14-mayis-2023-secimlerine-dogru


Son Güncelleme: Cumartesi, 27 Nisan 2024 17:45  

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 17:45
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 645
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1747288